Прогноза за времето – 11 май (събота)

Днес преди обяд ще преобладава слънчево време, максималните температури ще са между 19° и 24°. Това съобщава пред Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анна Дякова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

През нощта над по-голямата част от страната ще преобладава ясно време. По-значителна облачност ще има над източните райони, но до полунощ и там валежите ще спрат. Сутринта и в часовете преди обед времето ще е предимно слънчево. По-значителна облачност и краткотрайни превалявания ще има в следобедните часове над източните райони и планините. Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Минимални температури между 5° и 10°, по Черноморието до 12°, максимални – между 19° и 24°.

Времето за Гоце Делчев ще е предимно слънчево и максимална температура до 23°.

Атмосферното налягане ще се повиши, но ще остане малко по-ниско от средното за май.

Над Черноморието по-значителна облачност и превалявания, придружени с гръмотевици ще има в следобедните часове. Ще духа слаб северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 18°-20°. Температурата на морската вода е 14°, вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините по-значителна облачност ще има в следобедните часове, когато на места ще превали. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 14°, на 2000 метра – около 6°.

В неделя вятърът ще се обърне от изток-югоизток. Облачността ще се увеличи, отначало висока и средна, след обяд ще се вплътни и на места в западните райони до вечерта ще превали.

През първите два дни от следващата седмица облачността ще е предимно значителна, около и след обяд купеста и купесто-дъждовна. На много места в страната ще има валежи, интензивни и с гръмотевици, а и по-значителни като количество, главно в западната половина от страната. Вятърът от изток-югоизток ще се усили и дневните температури слабо ще се понижат, минималните ще се повишат.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене