Скандалите около Божков и властта няма да стигнат до парламента

Засега няма факти, които да предизвикат по-задълбочено разследване, смята шефът на антикорупционната комисия в НС Борис Ячев

Твърденията на хазартния бос Васил Божков, че преди висши държавни служители са му помагали с бизнеса, а сега се опитват да му го отнемат, няма да бъдат проучени в парламента. Това стана ясно от интервю на шефа на парламентарната антикорупционна комисия Борис Ячев пред bTV.

„Онова, което излиза като факти, поне досега, мисля, че не представлява интерес, нито за мен като председател на антикорупционната комисия, нито за членовете на комисията. На този етап не виждам някакви факти, които да предизвикат по-задълбочено разследване или да представят нови доказателства в посока на това, което г-н Божков твърди – че има проблеми в администрацията, които са пречили или помогнали на неговия бизнес“, обяви депутатът.

Той е член на парламентарната група на „Обединени патриоти” от квотата на НФСБ – партията на Валери Симеонов. Именно Симеонов внесе промени в Закона за хазарта през януари т.г., с които се даде правото само на държавата да организира лотарийни игри и така беше нанесен първият тежък удар върху бизнеса на Божков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене