Монтираха допълнителни предпазни прегради в Административен съд – Кюстендил

Съдебните състави от Административен съд – Кюстендил, започнаха провеждането на редовни заседания по дела при стриктно спазване на Правилата и мерките за работа на съдилищата в условията на пандемия, приети на заседание на Съдийската колегия на Висш съдебен съвет, проведено на 12.05.2020 г.

Всяка сутрин на входа на Административен съд – Кюстендил, се обявяват номерата на делата и часа на заседанието по делата, които се разглеждат от съда през същия ден. Страните по делата, както и призованите лица се извикват от Съдебна охрана с радиостанция. В съдебните зали са монтирани допълнителни предпазни прегради, ограничаващи физическия контакт между страните по делото и магистратите от съответния състав.

Спазват се и изискванията за минимална физическа дистанция от два метра между присъстващите в съдебната зала. Задължително се извършва дезинфекция на залата след всяко проведено заседание. На входа на сградата има поставени дезинфектанти и ръкавици.

След среща с началника на затвора гр. Бобов дол и ръководството на Административен съд – Кюстендил, бе взето решение всички дела с участието на лишени от свобода да се разглеждат чрез видеоконферентна връзка.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене