Ангел Джамбазки: Ще защитим източноевропейските държави

Искането на НПО за забрана на ВМРО е класическо соросоидно хибридно циганско мероприятие на хора, които купуват гласове и крадат пари от европейските фондове за интеграция на циганските общности, заявява в интервю за предаването „В мрежата“ на Телевизия „България 24“ с водеща Светослава Рудолф  евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.

Интервюто четете тук:

– Какви са последните новини от Европарламента, г-н Джамбазки?

– ЕК препоръча постепенно разхлабване на мерките и отваряне на границите, за да може да се запази един от стълбовете на ЕС – свободното движение на хора и общият пазар. То ще стане първо за онези, които имат работа в други държави от ЕС. Моето изказване е за многогодишната финансова рамка. Ние ще защитим източноевропейските държави. Тоест нашето настояване е ЕС да генерира общ финансов механизъм, който да подкрепи икономиките на държавите членки справедливо, професионално и равноправно. Ще има огромна битка! Разделението по този въпрос е от една страна за най-пострадалите държави – Италия и Испания. Те искат да бъдат напечатани облигации, които да се емитират от всички европейски държави и да бъде общ дълг. От друга страна са северните държави, водени от Германия, които са скептични към този инструмент.

– Този „план за възстановяване“ конкретен ли е или все още се опипва почвата как ЕС да се справи с кризата?

– Все още се опипва почвата. Факт е, че ясни и конкретни мерки още няма предложени. От самото начало ние от ВМРО настояхме за конкретни национални мерки и вчера правителството прие една от нашите мерки – намаляването на ДДС  за редица браншове, стоки и услуги, които да запазят работни места. Помните, че няколко пъти поискахме това, финансовият министър постоянно отказваше, но сега министър-председателят бе принуден да приеме тази наша мярка. Що се отнася до ЕС, се вижда едно лутане и вместо да се изтрезнее от безумни идеи като „Зелената сделка“, която ще остави без работа 200 000 души в разгара на пандемията в Източномаришкия басейн, те продължават да настояват точно за това. Самолетите не летят, фабриките не работят, хората са без работа – ето им я „Зелената сделка“ нагледно. Това просто е тежка утопия.

– Но какъв е този план за възстановяване от пандемията?

– Той е на 800 страници. В него са въпросите – къде да се вложат парите в икономиката, в кои точно сектори, кои да бъдат най-първите сектори, които трябва да се възстановят. Ние от ВМРО настояваме това да бъдат първо туризмът и транспортът, тъй като те са два от жизнено важните за България сектори.

– Съществува еврокомисар по кризите с цяла институция, която трябва да отговаря точно за подобни случаи. Но се оказа, че той е безпомощен тъкмо сега.

– Тук нагледно видяхме провала на федералистката идея и на федералистката утопия. Когато трябваше да се действа и трябваше да се взимат бързо решения, европейските институции не само че не предлагаха разумни решения, а бяха против тях. Когато ние настоявахме да се затворят външните граници още януари, което щеше да спести финансови средства и да спаси човешки животи в Европа, ЕК, в лицето на нейната председателка, спори с мен в ЕП и настояваше да държим външните граници отворени и да продължат да идват хиляди заразени хора отвън, от Китай… След това се наложи да действат националните държави, за да защитят своите граждани. И всички тези, които бяха иначе много приказливи – за солидарност, за европейски федерални щати, започнаха да си крадат един на друг маските, започнаха да отказват превоз на лекарства от една държава в друга и тогава се оказа, че това са само кухи фрази, които не значат нищо за никого.

– Добре, но този комисар по кризите какво прави всъщност? Той има цял отдел от хора, които взимат пари.

– Най-вероятно редят пасианси или играят сантасе, не знам. Ние ще поискаме сметка, разбира се и политическа отговорност през искането на оставки, но аз изчаквам да премине медицинския период на кризата, за да не кажат, че си правим политическа реклама. И тогава ще попитаме човека, на когото никой не му знае името, какво точно работи той и неговата структура.

– Вчера се появи една публикация на сайта на „Медиапул“, че едно циганско сдружение настоява да се забрани ВМРО.

– Класика! Появява се циганска организация, която иска да се закрие политическа партия, наследник на стогодишна революционна българска организация, на страницата на соросоидна медия. Какво искате? Това е класическо соросоидно хибридно циганско мероприятие на хора, които купуват гласове и крадат пари от европейските фондове за интеграция на циганските общности. Безспорен факт е, че между тези хора отдавна има топла връзка. Те са на хранилката на Сорос, на крайните антинационални либерали, където работят български предатели. Част от тях се занимават с организиране на вота в Столипиново. Аз ги проучих. И какво точно ще проверяват на една политическа дейност? Ще ни кажат циганите какво можем и какво не можем да говорим? Ще ни кажат да не казваме, че в гетата не се спазват мерките за социална дистанция? И че когато българите са по домовете си, циганите правят сватби с по 300 човека и се заразяват масово? Или да не казваме, че в гетата масово липсват хигиенни навици? Че масово нямат социални осигуровки и когато влязат в болницата, ние им плащаме и им спасяваме живота?

Целия разговор гледайте във видеото >>>

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене