Нито лев до сега от обещаните по 1000 лева за лекари, медицински сестри и персонал на първа линия, са получили борещите се със заразата от болницата в Гоце Делчев

Това съобщиха днес за Топ Преса от персонала на Инфекциозното отделение на МБАЛ “Иван Скендеров“ в Гоце Делчев .

Всички те са на първа линия с борбата с пандемията от месец март и признават ,че карат изключително тежки дежурства и смени особено напоследък след увеличаването на заразените  пациенти в  отделението .

„ От март, когато беше  първия случаи, април, и сега май , са минали над  17 заразени ,но  вече трети месец не сме получили нито стотинка от обещаните от правителството пари“ потвърдиха от Инфекциозното отделение в което работят 2-ма доктори и 12 медицински сестри и санитари .

Медицинските сестри от дълго време  настояват и за промяна ,поне на категорията  труд ,но и това не  се случва.

Работещи на първа линия в борбата с  КОВИД  19  от МБАЛ „Иван Скендеров“ споделиха ,че се носят различни слухове , на които те  не вярват , а именно ,че уж парите били преведени от правителството но не са им изплатени .

„Искаме да знаем какво се случва  с обещаните по 1000 лева на лекари , медицински  сестри и персонал от болницата в Гоце Делчев , само ние ли не заслужихме  да получим тези  пари от правителството защото много други колеги от болниците в страната вече  ги получиха „ са категорични борещите се с корона вируса медици и персонал от МБАЛ“ Иван Скендеров“  .

„Нaй-вaжнo в мoмeнтa e дa зaщитим лeкaритe, мeдицинcкитe cecтри и лaбoрaнтитe“, обяви  още през м. март премиера Бойко Борисов.Тoй  oглacи тогава , чe щe дaдe пo 1000 лeвa нa мeceц нa вcички, кoитo рaбoтят c хoрa, зaceгнaти oт кoрoнaвируca .

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Start typing and press Enter to search