Работник в ТЕЦ „Бобов дол” с положителна проба за коронавирус

50-г. работник на сероочистката в ТЕЦ „Бобов дол” с положителна проба за коронавирус, изследват още 16 от колегите му

50-годишен работник на сероочистката в ТЕЦ “Бобов дол” е с положителна проба за коронавирус. Ще бъдат изследвани още 16 души, пътували с автобуса за работа от село Бистрица, от където е работникът, до ТЕЦ “Бобов дол”.

Работникът бил в отпуск от 10-ина дни. Той пуснал молба за отпуск, като заявил пред прекия си началник, че се чувства преуморен, има главоболие… Състоянието му не се подобрявало докато бил вкъщи. Във вторник потърсил помощ от личния си лекар, който преценил по време на прегледа, че мъжът може би е заразен с коронавирус и веднага е закаран в изолатора в общинската болница в Дупница, където бил тестван и пробата се оказала положителна. Взета му е и втора проба, която била отрицателна.

Директорът на ТЕЦ “Бобов дол” инж. Емил Христов заяви пред “Струма”: “След случая в село Бистрица от РЗИ ще изследват още 16 работници в предприятието. Те са пътували в работнически автобус от село Бистрица до ТЕЦ-а. Става въпрос за 6 души от селото, останалите 9 са от Дупница и живеят в района на кв. “Градинката Левски”. От началото на пандемията са изследвани всички 750 работници в предприятието. Открити са 22-ма души с коронавирус, но не всички са настанявани за лечение в болница”, заяви Е. Христов.

Както “Струма” писа, първият случай на заразен от коронавирус в ТЕЦ “Бобов дол” беше открит в средата на месец април. Става дума за работник в механичния цех на ТЕЦ-а, който беше излекуван и в момента си е вкъщи. Неговите близки – съпруга, дъщерята и майка, също бяха заразени с коронавирус. В момента всички са излекувани и се чувстват добре.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене