Ангел Джамбазки: Трябва строг контрол за лицата, върнали се от чужбина

Според него трябва да има много сериозни мерки в циганските махали

Заместник-председателят на ВМРО и български евродепутат Ангел Джамбазки сам се е поставил под карантина в Брюксел. Подозираме, че наши сътрудници са заразени с коронавирус. Затова съм се поставил под 14-дневна карантина, заяви той в интервю за БТВ.

Преценяваме да не излагаме на риск нашите сънародници. Това е по-скоро предпазна мярка, обясни още евродепутатът.

Последният ни контакт с тази група хора беше миналият понеделник, този понеделник карантината ми изтича, разкри още Джамбазки.

Виждаме примера с Италия – неспазването на правилата. Далеч по-разумно е да спазваме изолация. За няколко седмици нищо няма да стане. Да няма излишни разходки, апелира евродепутатът.

Видяхме как реагираха много други европейски държава, а този път в България мерките бяха навременни. Основното притеснение е обаче, че някои граждани си мислят, че това е някаква шега, заяви зам.-председателят на ВМРО.

Лицата, които са се върнали от чужбина, да са строго контролирани, да се вземат мерки в махалите, е категоричната позиция на Джамбазки.

Моето основно притеснение за  България е, че масово хора от циганските общности се прибират в България от чужбина. Такива сигнали получих от много хора. Призовах за мерки в гетата. Нека тези хора да спазват хигиена и дистанция. По отношение на тези населени места трябва да се вземат строги мерки. Разумът изисква от нас да не се правим на по-католици от папата, завърши Ангел Джамбазки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене