Важно! От днес се връща нормалният срок за плащане на тока! Иначе… го спират

С отпадането на извънредното положение в страната се възстановява нормалният 10-дневен срок за плащане на консумирана електроенергия.

В помощ на потребителите в условията на кризата заради коронавируса правителството бе удължило времето за плащане на фактурите за ток първо на 20, а после и на 30 дни, но вече се връща принципният график.

Нормалният срок за плащане ще важи за издадените след 13 май фактури, след изтичането на 10-те дни започват да текат още 10 дни, в които се събира законната лихва за забава. След това вече дружествата имат право да прекратяват електрозахранването.

Всеки клиент може да заяви, че иска да получава безплатен СМС, когато му е издадена фактура и когато е пропуснал срока за плащане и предстои прекъсване на захранването. Плащането може да става както в клиентските центрове, които спазват противоепидемичните изисквания, така и по банков път, през банкомат и онлайн.

С приключването на извънредното положение компанията възстановява и дейността си по планови дейности по мрежата и енергийни съоръжения. Това може да доведе до спиране на тока при присъединяване на нови клиенти, ремонтни и рехабилитационни дейности, метрологична проверка на средства за измерване и други. ЕВН обаче твърди, че ще предприема това за максимално кратки срокове и по начин, който да отчита сутрешните образователни процеси, предвид все още протичащото онлайн обучение вкъщи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене