Пазарът в Благоевград заработи на пълни обороти

Tърговията на благоевградския кооперативен пазар започна да навлиза в по-плавен ритъм. Макар разхлабването на противоепидемичните мерки да бе дългоочаквано обаче, репортерска проверка установи, че ситуацията и в двата сектора – промишлен и селскостопански, може да се определи по-скоро като спокойна. Повече зрители, отколкото реални потребителите се наблюдаваха в различните зони на тържището. Не се отчете и спекулативно завишение на цените на различните видове земеделска продукция.

Очакваното отпадане на извънредното положение и разхлабване на част от предпазните мерки провокира щандовете да отворят и търговците на промишлени стоки. След двумесечен принудителен престой обаче, те са притеснени за бъдещото си оцеляване, предава БНР.

Залежала стока от предишен сезон; навлизане в нов период, предполагащ нови артикули; очаквани финансови тежести и все още неактивен търговски процес – това са притесненията на представителите на едноличните фирми. Въпреки всичко обаче, те се надяват на преразглеждане на наемните отношение от страна на общинските власти.

Малко по-различно бе настроението на производителите и търговците на селскостопанска продукция. Няма изкуствено завишение на цената на продукцията от тяхна страна. Няма обаче и активно потребление, твърдят те.

От своя страна пък потребителите не скриха, че липсата на средства и все още несигурната перспектива в тази посока са причина за плахото пазураване.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене