Заедно за повече дървета в град Сандански

Земята и дървото са тези, които ни свързват. Те са началото на живота, дълголетието и силата.

Община Сандански ежедневно получава сигнали и жалби за дърво, чиито клони, търсещи светлина в своето израстване, докосват нечий прозорец, тераса или създават неудобство чрез своите природно капещи листа и корени. В тази връзка апелираме към всички жители на общината, преди да сигнализират, че поредното дърво създава неудобства и дискомфорт, да осмислят неговия символ и да не прибързват във вземането на решение – то да бъде окастрено.

Ако отстраняването на дърво е наложително, поради опасност да нарани или застраши живота на някого или дървото вече е изсъхнало и „боледува“, Община Сандански ще изисква към всяка жалба и писмо за окастряне и отстраняване, да бъде прилагано и писмено съгласуване от страна на всички живущи в сградата, в близост, до която се намира дървото.

За всяко отрязано дърво, Община Сандански ще засажда поне две нови, за да запазим зелен и „дишащ“ нашия красив град.

Разчитаме на Вашата гражданска позиция и акуратност при подаване на подобни сигнали, за да запазим дървото в градската среда. Моля, сигнализирайте ни при „болни“ и опасни дървета, но пазете красотата на символът на живота и „белите дробове“ на всеки град. Защото дървото расте с години, а може да бъде унищожено за минути.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене