300 защитни облекла за медиците в Пловдив област от „Интръст“ на Делян Пеевски

Софийската УМБАЛ „Св. Анна“ му благодари в писмо за двата респиратора

300 защитни облекла на стойност 24 660 лева за медиците на първа линия в лечебните заведения в Пловдив област дари „Интръст“ ЕАД. Дружеството, което е еднолична собственост на Делян Пеевски, дари и болнично оборудване за 10 750 лева.

Помощта за Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания са 10 броя болнични легла, матраци и шкафчета към тях, които да бъдат използвани за пациенти с COVID-19. Това е поредният благотворителен жест на Делян Пеевски в помощ на битката на лечебните заведения в региона с коронавируса. Преди няколко седмици кметът на Пазарджик Тодор Попов обяви, че той е най-големият дарител за областта, като само помощта му за МБАЛ-Пазарджик надхвърля 82 000 лева.

Междувременно вчера от столичната УМБАЛ „Св. Анна“ съобщиха, че двата респиратора, получени като помощ в понеделник от „Интръст“ ЕАД, вече са монтирани в Клиниката по реанимация на лечебното заведение. Животоспасяващата медицинска апаратура на обща стойност 144 000 лева е от най-висок клас. В писмо от името на всички медици в УМБАЛ „Св. Анна“ директорът на болницата д-р Славчо Близнаков благодари на Делян Пеевски за благотворителния жест. „Уверявам Ви, че дарените респиратори ще помогнат изключително много на пряко заетите в битката с Ковид-19 и на всички други пациенти, нуждаещи се от интензивно лечение. Позволете ми да благодаря и на сътрудниците Ви за времето и усилията, което Вие и Вашият екип отелихте, за да помогнете на УМБАЛ „Света Анна“ – София АД и хората, които лекуваме. Оценявам високо Вашия жест на щедрост и Ви благодаря!”, се казва в писмото.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене