Почивка в село Огняново – хит след края на пандемията, вилите се пръскат по шевовете за 24 май

Хит след края на пандемията остава село Огняново край Благоевград.

Нощувката в двойна стая в къща за гости с минерален басейн там  излиза около 80 лв сочи оферта в сайт за вили под наем. „На територията й ежедневно се извършва дезинфекция и се поддържа високо ниво на хигиена“, твърди хазяинът и добавя, че всички

места вече са заети и за предстоящите почивни дни.

За двойна стая във вила в село Говедарци край София плащаме наполовина – 40 лв. на вечер. Собствениците тук обаче имат определени изисквания – гостите трябва сами да съберат спалните си завивки и да ги поставят в специален плик, за да бъдат отнесени за почистване. Престоят там се осъществява само в петък, събота и неделя. Работната седмица е отделена за почистване.

Морските дестинации също се радват на голям интерес преди сезона. „Нямаме свободни места до 29 юни”, коментира съдържателката семейна вила в с. Лозенец Теодора Войникова. Не може да бъдат наемани отделни стаи, а само цялата вила, за да бъде осигурена нужната социална дистанция. Цената й е 450 лв. на вечер, а капацитетът 15 души.

Според проучване на маркетинговата фирма „Зингадор“, значителна част от българите (63,7%) смятат да пътуват веднага след разрешаване на пътуванията или най-много до 1-2 месеца след това, останалата част са готови да тръгнат веднага  Две трети смятат да продължат да пътуват толкова често, колкото и преди периода на пандемия.

Респондентите сакатегорични, че първата им дестинация ще е България (54%), спрямо чужбина (28,4%). Не е ясно дали причините за този избор се крият в нежеланието да се пътува в чужбина, заради риск от заразяване, или е обективно обусловен от затворените граници и намалените доходи на хората. Най-нетърпеливи да пътуват отново са хората, които и преди пандемията са били активни и са имали 6 или повече пътувания за последните 12 месеца – 57,7% от тях са готови да пътуват до един месец след разрешаване на пътуванията. Следващата най-активна група са респондентите с 1-3 пътувания за миналата година, като 53% от тях смятат да пътуват отново до 2 месеца след разрешаване на пътуванията. Очаквано хората с по-високи доходи също показват най-голяма готовност за пътуване – 75% от тях ще подновят пътуванията си до 2 месеца, спрямо 60% за групите с доход 1001-2000 лв и 2001-3000 лв.

Основна причина къщите за гости и вилите да изместят луксозните хотели е самостоятелността им – нашенци ще

подбират дестинациите спрямо хигиенните мерки

и безопасността им.

„Определено има интерес само към бунгалата, всички са заети за 24 май”, обясни собственикът на семеен хотел и малки къщи. Заради пандемията за гостите не се подготвя домашна закуска на блок маса, а помещенията се почистват с професионални препарати.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене