УМБАЛ „Света Анна“ с два респиратора от „Интръст“ на Делян Пеевски

Дари и защитни облекла и шлемове на лекарите в Гоце Делчев

* Здравното ведомство с антивирусни лекарства за над 300 души от US компания

Два респиратора дарение от „Интръст“ на Делян Пеевски получи столичната окръжна болница „Св. Анна“. Апаратите са на обща стойност 144 000 лева и ще подпомогнат лекарите в лечебното заведение в битката срещу COVID-19.

По-рано през деня стана ясно, че поредно дарение от Делян Пеевски е получила и болницата в Гоце Делчев – защитни облекла и шлемове от най-висок клас за медиците на първа линия там. Те бяха предадени на лечебното заведение от кмета на община Белица и координатор на даренията на Пеевски – Радослав Ревански, както и от областния координатор на ДПС в Благоевград – д-р Ведат Хюсеин, съобщи местният сайт pirinpress.com.

Дарението беше прието от д-р Петър Филибев, директор на болницата в Гоце Делчев.

„Идвам  с послание на г-н Пеевски, който поздравява всички жители и мед. работници от района и следи с грижа разпространението на вируса в региона. Остава на разположение да помага на региона, както винаги го е правил“, каза Радослав Ревански.

„Благодарни сме на г-н Пеевски за предоставеното дарение, което идва в много важен за нас момент“, каза  управителят на лечебното заведение д-р Петър Филибев.

Това е поредното дарение от Делян Пеевски за лечебното заведение, след като през април болницата получи и респираторен апарат.

Вълната от благотворителност в помощ на битката с коронавируса продължава в цялата страна. Американската фармацевтична компания AbbVie дари антивирусни лекарства на Министерството на здравеопазването за лечение на повече от 300 хоспитализирани пациенти, обявиха вчера и от посолството на САЩ у нас.

„Байер“ пък дарява 48 900 лева на Министерството на здравеопазването за подпомагане на болничното лечение на граждани, заболели от COVID-19 на територията на страната.

Производителят на NIVEA – Beiersdorf, ще дари сума в размер на 60 000 лева в подкрепа на дейността на три местни организации в битката с COVID-19, стана ясно вчера. Сумата ще бъде разпределена по равно между Българския Червен кръст, Фондация „BCause“ и „Каритас България“. От своя страна фондацията организира активна кампания за подпомагане на хора и организации със спешни нужди при кризата с COVID-19 в България, на която „Beiersdorf“ също дари 20 000 лева.

Районният мюфтия на Смолян Неджми Дъбов пък дари 30 предпазни шлема на болницата в града, обяви директорът на РЗИ Смолян д-р Мими Кубатева. „Това са шлемове, изработени в мюсюлманското училище в Момчилград“, поясни тя, като връчи и парично дарение за областната болница, изпратено до РЗИ от жителката на Чепеларе Славка Узунова. С писмо до здравната инспекция жената е изпратила сумата от 400 лева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене