Вестник 24 часа потвърди информацията излязла от Топ Преса: Починалата жена в Осина, където откриха 23-ма с COVID-19, не е била заразена

Починалата жена в Осина, където откриха 23-ма с COVID-19, не е била заразена

68-годишната Атике Лазкова, която почина в сатовчанското с. Осина, а нейни роднини се оказаха с коноравирус, е дала отрицателен бърз тест докато е лежала в болница „Св. Иван Рилски“ от 4 до 16 април. Жената е била с онкологично заболяване и е починала на 21 април в с. Осина. Докато е била в столичната болница е правен скенер на цялото й тяло, не е устновено да има изменения в белите дробове, които биха могли да се дължат на коронавирус, категорични са от болницата.

„Не сме източник на заразата в селото. Набедиха ни и днес получихме официално писмо от болница „Св. Иван Рилски“, в което пише, че баба е имала отрицателен тест“, каза внучката Гюлзара Баталова.

Преди дни се оказа, че 23-ма от селото са с положителни проби за COVID-19. Тогава от РЗИ обясниха, че най-вероятно вирусът е тръгнал от жена, лекувана в столичната болница. „Баба имаше онкологично заболяване и бе изписана на 16 април, почина на 21-и. В документите от болницата пише, че е с отрицателна проба, няма изменения в белите дробове“, допълни внучката. Самата тя, едното й дете и свекърът й са с отрицателни проби. В същото време другото й дете, мъжът й и свекървата са положителни. „Как става така, че всички живеем в една къща, а половината са отрицателни, другите – положителни? Аз до последно се грижех за баба, давах й храна, гушках я, а съм отрицателна“, недоумява Гюлзара. Настоява от РЗИ да получат извинение за невярната информация, че нейното семейство е източникът на заразата.

РЕВОЛЮЦИОННО ВИДЕО: Заразените от COVID – 19 от сатовчанското село ОСИНА проговарят! ГЛЕДАЙТЕ ГОРЧИВАТА ИСТИНА!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене