VIVACOM дарява 100 000 лв. на МБАЛ – Благоевград за борба срещу COVID-19

Общата сума на дарението за три болници в страната е 300 000 лв.

 

Средствата са събрани  от първите месечни такси за нови услуги през април

 

08.05.2020 г. гр. София VIVACOM дарява 100 000 лв. на  МБАЛ – Благоевград за борба срещу COVID-19. Средствата ще бъдат използвани за снабдяване с медицински консумативи и апаратура.

 

„Борбата с новия вирус изправи цялата ни здравна система пред неочаквана ситуация и колкото и да сме подготвени, с каквито и експерти да разполагаме, продължителността на епидемията изчерпва силите ни. С дарението ще осигурим необходимите медицински материали на здравните работници, които са в пряка битка с  COVID-19 и се борят за живота на пациентите, които лекуваме тук“, каза изпълнителният директор д-р Огнян Стефанов Митев.

 

Средствата са събрани в инициативата, с която VIVACOM обяви, че ще дари сумата на първите месечни такси за всички нови активирани абонаменти услуги през месец април. А за всички услуги, които са активирани онлайн за същия период, телекомът се ангажира да дари сумата на удвоената месечна такса.

 

Инициативата е само една от стъпките, които VIVACOM предприе като част от своя ангажимент за подкрепа на обществото и по-бързо справяне с епидемията. Всички активности на телекома, обединени под мотото #Оствамвкъщи, може да видите тук: https://www.vivacom.bg/bg/home

 

Дарения ще получат и Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Света Анна“ в гр. София, както и Университетската многопрофилна болница за активно лечение “Д-р Георги Странски” – Плевен. VIVACOM ще дари апаратура и финансови средства в общ размер на 300 000 лв. на трите лечебни заведения в страната, за да подпомогне борбата на медиците с COVID-19 и по-бързото възвръщане на българското общество към стандартния начин на работа и живот.

 

Синмки 1.Благоевград и 2. Благоевград – от ляво на дясно:

Марио Коларов – регионален мениджър, Корпоративни продажби във VIVACOM и д-р Д-р Огнян Митев – изпълнителен директор на МБАЛ Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене