Нови случай на коронавирус в Сатовчанско! Заразени са семейство с дете

Първоизточникът- починала пациентка на инфектираната софийска клиника

Второ семейно огнище на коронавирус бе локализирано в сатовчанско село, три нови случая на заразата отчетоха днес. Заразените са семейство с дете . Оказа се, че в това семейство заразата е тръгнала от починала онкологично болна жена, с коронавирус, която е била пациент на столичната болница „Св. Иван Рилски „. От  нея е тръгнала заразата, която се прехвърила на медицинско лице, научи struma. com. Така в сатовчанското село регистрираните случаи на зараза са 8, сред тях има и 3 деца. Всички са карантинирани и  изолирани.

Снощи късно са пристигнали и новите три проби на новото заразено семейство,което е под карантина от няколко дни .  Както вчера ви съобщихме, това е поредният случай на разпространение на заразата от пациенти на столичната болница, където бе установен своеобразен бум на положителни за коронаифекцията и над 10 медици бяха с положителни проби за коронавирус. До установяването им те са се грижили за пациентите си, което е пренесло заразата.

Съобщихме ви за скандален случай в Петрич. Пациентът, който в момента е в тежко състояние в реанимацията в местната болница е бил опериран , с установен коронавирус в   „Св. Иван Рилски“, но от столичната клиника не се уведомили медицинските власти в Сандански и Петрич, както и РЗИ. Мъжът е бил изписан на 28 април с коронавирус и пратен за домашно лечение. След влошаване на постоперативното му състояние е настанен в болница на 30 април.

Едва тогава лекарите установили наличие на вируса. В Благоевград жена, пациент на столичната клиника е в Инфекциозно отделение, съпругът и почина след заразата. Сега поредният случай в сатовчанско. Според запознати има и други пациенти, донесли заразата в Пиринско от „Св. Иван Рилски“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене