Циркът продължава! Румен Томов саботира собственото си обжалване

Отложиха делото в Административен съд – Благоевград, образувано по жалба на Румен Томов срещу решение на ОИК, която прекрати предсрочно правомощията му като кмет на Благоевград. Оказа се, че независимо от високия обществен интерес и хаосът, който царува в община Благоевград, жалбоподателят Томов не е открит за връчване на призовка. Томов не е вдигал телефона си, не е открит и на домашния си адрес, което доведе до отлагане на процеса за следващия вторник.

Кметът не бил разбрал, че днес има дело по неговата жалба? Бие на очи вече опитът на заинтересовани да бавят хода на процесите, с цел задържане на ситуацията, разчитайки Конституционния съд да отмени решението на ВАС и Томов да остане кмет. Според топ юристи обаче това са надежди и коментари на невежи и не познаващи законите хора, които не признават върховенството на закона и не осъзнават какво значи решение на ВАС. А Томов явно им вярва, както вярваше на адвокат Ася Гебова и само удължава собствената си агония и отлага неизбежното.

Каквото и решение на вземе КС по казуса с член 41 от ЗМСМА, връщане назад няма, решението важи само за следващи събития. Колкото и да шиканират процесите дело ще има, както и предсрочни местни избори в Благоевград. Още повече, че днес излезе решение за община Стрелча, където казусът е идентичен с казуса „Томов“ и ЦИК е изпратила писмо до президента за насрочване на избори.

Дано само Румен Томов не си мисли, че Благоевград е отделна губерния и тук законите не важат. Защото тъкмо такова впечатление създава с действията си. В момента в областния център е пълно безвластие, не се знае кой е кметът. С определение на съда от миналата седмица бе върнат Румен Томов, а ОБС Благоевград избра Ясен Попвасилев. Според наши източници, има крамоли в администрацията кой да подписва документите и да носи отговорност за подписа си, легитимни ли са подписаните актове са въпросите, които хората задават.

Явно е, че в Благоевград освен прецедентите, които се създават напоследък, ще продължаваме да ставаме свидетели на срамни ситуации и откровено обидни за обществото и града гафове. Каква е тая битка за задържане във властта на една „Фалирала“, според екипа Томов, община, питат читатели. Самочувствието на градската управа бе, че над 19 000 души за гласували за кмета от любов, според тях. Ами като е така, какъв е този страх от нови избори?

Източник: Struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене