Смарт часовник или класически ръчен часовник – на кой да заложите

Смарт часовник или традиционен? Последният определено е символ на стил и мода. Някои хора дори стигат толкова далеч, че съчетават цвета на каишката на часовника с обувките си или колана. От друга страна, смартчасовникът се появи след пристигането на смартфоните, като се превърна в един от най-популярните аксесоари за спортисти заради многообразните си функции. Въпреки че, много хора предпочитат да носят традиционните часовници, други залагат на технологията и си взимат смарт часовници.

Класическите часовници никога не излизат от мода, докато смарт часовниците остаряват с течение на времето и се появяват нови модели, което означава, че човек трябва да ги сменя на всеки няколко години.

Аналогови часовници

Предимството на аналоговите часовници е, че те са по-лесни за използване от цифровите часовници, тъй като по принцип нямат допълнителни функции.

Регулирането на правилното време на аналоговите часовници е по-естествено, отколкото на цифровите.

Класическите аналогови часовници са по-стилни от цифровите, така че често се избират според стила. Със сигурност двата най-популярни елемента на класически ръчен часовник са с каишката и циферблат с арабски или римски цифри, често украсени с циркони, тирета, пиктограми и подобни декорации.

Въпреки че не е толкова често, класическите ръчни часовници също могат да имат допълнителни функции. Те могат да имат аларма и подсветка. Също така, те могат да бъдат водоустойчиви, затова ви препоръчваме да помислите какви допълнителни функции са ви необходими и какъв часовник е най-подходящ за вашия стил.

Смарт часовници

Смята се, че популярността им без съмнение ще нараства в бъдеще, защото те са ефективни и полезни, независимо дали се занимавате със спорт, бизнес ориентиран сте, обичате да си организирате добре деня или просто харесвате техния съвременен дизайн.

Какво представляват смарт часовниците?

Казано по-открито, смарт часовниците, като смартфоните, осигуряват основните функции на часовник или телефон, но и много повече.

Днес смарт часовнижците могат почти да заменят компютрите. Те показват времето, но предлагат и много различни опции. По-конкретно те се свързват с телефона ви чрез BlueTooth, разполагат със сензорен екран и няколко приложения, които ви позволяват да четете имейли, да диктувате съобщения, да измервате пулс, да публикувате в социалните мрежи, да планирате деня си и т.н.

Така че, те предлагат голям брой опции, както и мобилните телефони. Но тогава за какво са смарт часовниците, ако вече имаме смартфон?

 

Големият плюс на тези часовници е тяхната практичност, както и размерът им. Те са много по-малки от телефона и можете да ги носите на китката си, така че да са винаги с вас. Всички основни известия ще бъдат на часовника ви и няма да пропускате обаждания. Така че всичко, което искате, е по-близо до вас по този начин.

Популярните часовници Garmin се грижат за вашето здраве, алармира ви, когато сърдечният ви ритъм е твърде бърз, измерват колко километра сте изминали и ви помагат да поддържате диетата си.

Какви са характеристиките на смарт часовниците?

1) Известия

Това е една от основните им възможности. Те се синхронизират с вашия телефон и ще ви покажат всички известия от внего. Така че веднага ще разберете дали сте получили съобщение. Ще получите напомняния за срещи и различни събития.

Тези часовници имат микрофон, за да можете да комуникирате по този начин. Можете също така да планирате цял ден на вашия смарт часовник и да разчитате на него, за да знаете кога е време за определена дейност.

2) Те улесняват слушането на музика

Тичайте, тренирайте и слушайте музика, но не винаги можете да извадите телефона си от джоба си, за да смените музика или да регулирате силата на звука. Можете бързо да направите това на вашия смарт часовник.

Освен това, тези часовници могат да бъдат свързани както с вашия телефон, така и с безжичните ви слушалки, така че кабелите ви за слушалки няма да пречат на физическата ви активност. Ето защо смарт часовникът е предназначен предимно за онези, които не са в състояние постоянно да държат телефона в ръцете си, въпреки че често се нуждаят от него. Затова смарт часовникът може да се счита за аксесоар към телефона. Ако сте в постоянно движение през целия ден, намалявате до минимум възможността телефонът ви да падне и да се счупи.

Различни модели смарт часовници може да откриета в онлайн магазина Timedix.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене