Неврокопският митрополит Серафим направи първа копка на новостроящ се параклис в красива местност над с. Дъбница

Първа копка  на новостроящ  параклис в красива местност над гърменското село Дъбница, направи преди дни  Негово Високо Преосвещенство Неврокопския митрополит Серафим.

Параклиса  ще носи името  Свети Архангел Михаил. В красивата местност над селото за първата копка и благословията на митрополит Серафим се събраха инициаторите на прекрасната идея и хора от селото които приветстваха начинанието.

Новият параклис Свети  Архангел Михаил ще бъде готов  до есента когато хората от Дъбница и региона ще отпразнуват първият му храмов празник.

Преди дни до мястото където ще се строи параклиса  групата ентусиасти положиха неимоверни  усилия и труд  за да  изкопаят дупките и да вдигнат пилоните за прокарването на ток и интернет .Повечето работа бе свършена на ръка а кофите с бетона се носеха също на ръка до последният пилон тъй като  е невъзможно до всяка точка да се стига с превозно средство. Следващата  задача на групата инициатори ще бъде да се прокарат маркучите за питейна  вода до параклиса. Разстоянието е повече от 2 километра. Иначе както се казва групата е мощна и най- важното е, че е изпълнена с желание  и вяра в доброто . В нея са Андон Костов, Симеон Чеков ,Ангел Шоколарев ,Ангел Шикеров, Влади Малаков,Сашко Черганов, Иван Шикеров, Ангел Дапев, Запрю Малаков, Петко Хаджидиманов, Димитър Сириджанов, Динко Харисков и още много млади и не чак толкова млади хора от Дъбница които са се заели на чисто доброволни начала да изградят още една християнска светиня  в региона.

Строителството ще бъде осъществено на площ от около два  и половина  декара. Имота е вакъвски – църковна собственост и на него освен красивия параклис с вътрешна разгъната площ от около 40 кв. м.  доброволците ще построят и беседки за отдих.

До есента красивата местност над село Дъбница ще се превърне в невероятен оазис на вярата съчетан с красивата природа. Вече е започнало и набирането на  дарения да вътрешният интериор ,според канона на параклиса който ще бъде осветен на храмовия празник от Неврокопският митрополит Серафим в съслужение с негови свещеници.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене