Добра новина! Всичките 35 теста направени на работещите във вътрешно отделение на МБАЛ „Иван Скендерв“ в Гоце Делчев са отрицателни

Всичките 35 теста  на персонала от доктори , медицински сестри и санитари които работят във вътрешно отделение в гоцеделчевската болница „Иван Скендеров“ са отрицателни .

Това съобщиха от РЗИ Благоевград .

Тестването на  всички работещи в  отделението по „Вътрешни болести“ в болницата в Гоце Делчев  бе направено от инспектори в РЗИ Благоевград заради установена с положителна проба на корона вирус  45 годишна лежащо болна жена в същото отделение която е служителка в администрацията на болничното заведение .

Жената е била с белодробни проблеми –бронхопневмония което е наложило да бъде приета в болницата за лечение .

Седем дни по- късно тя се почувствала зле , получила е леко задушаване а след направеният  и тест се е установило, че е със зараза от корона вирус.

Болната веднага бе изолирана  в Ковит отделението на болницата  а вътрешното отделение бе затворено за пълна дезинфекция.

В момента състоянието на жената е добро, за нея се полагат съответните грижи и се прилагат мерките предписани от РЗИ .

Персоналът на отделението е подсигурен  с всички предпазни средства предимно от  даренията които наравиха в хода на пандемията   добри хора .

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене