Двадесет души в нужда от Господинци, ще се възползват от услугите на програмата „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“ на община Гоце Делчев

Нова социална услуга за първи път откри община Гоце Делчев и в малкото село  Господинци.

След спечелен проект от Министерство на труда и социалната политика под наслов „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“, координаторите на проекта направиха презентация и разяснениха  ползата от проекта в кметството. Екипа на кметство Господинци прояви разбиране и указа пълно съдействие за реализацията на проекта и той вече е факт, съобщи за Топ Преса кмета на селото Ахмед Ходжов .

Соред него ,  по последни данни в село Господинци живеят 525 човека, от които 51 са над 65 годишна възраст. Макар, че бих казал, че в Господинци няма бедстващи възрастни хора и за всеки нуждаещ ще се намери някой да му подаде ръка, след направените срещи на място от екипа на кметството се оказа, че доста хора имат нужда в трудно време някой да им помогне, доълни още  кмета Ахмед Ходжов.

Така двадесет човека от селото му ще ползват патронажната услуга, която включва: получаване на пенсии, плащане на битови сметки (ток, вода, телефон, телевизия), купуване и доставка до вкъщи на лекарства и стоки от първа необходимост със средства на потребителя, както и всякакъв друг вид административни услуги.

В период от 8 месеца, жена с натрупан професионален опит при гледане на възрастни хора в съседна Гърция ще обгрижва нуждаещите се възрастни хора и хора в неравностойно положение. Програмата е отворена и с възможност по всяко време да приема и други желаещи и нуждаещи се хора, които отговарят на изискванията на проекта.

Огромна благодарност към общинската администрация в  Гоце Делчев за предоставената услуга, успешен старт на проекта и ползотворна работа на служителката, която ще обслужва хората в нужда от Господинци,заяви удовлетворението  си кметът Ахмед Ходжов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене