Кръстиха бар на Борис Джонсън

Британският премиер Борис Джонсън и годеницата му Кари Саймъндс съобщиха, че им се е родил син, който е в много добро здраве, предадоха световните агенции.

Двадесет и седем годишният Нейтън Пейдж-Доусън и съпругът му Антъни от Донкастър, Великобритания, от години искали да направят кръчмичка в задния си двор. Изолацията заради пандемията им предоставя идеалната възможност да осъществят проекта. Сега Нейтън и Антъни вече имат кътче, където да „обръщат“ по питие, докато ограничителните мерки все още са в сила. Съпрузите са решили да кръстят самоделното барче БоДжос – в чест на британския премиер Борис Джонсън и положените от него усилия в борбата срещу коронавируса.

Изграждането на кръчмичката от типа „Направи си сам“ струва на двойката едва 30 лири и й отнема три дни. За направата на бара Нейтън и Антъни използват дървени палети и дърво, разчитайки на сръчността и уменията си.

Нейтън-Пейдж Доусън решава да сподели опита им на популярна страница във Фейсбук, членовете на която обменят идеи и съвети за бюджетни строителни решения.

„След няколко дни работа вече имаме барче в задния двор. Липсваше му само едно нещо – име. След като разисквахме дълго въпроса, решихме да го кръстим на Борис Джонсън, за да ни напомня за времето, прекарано в изолация, и същевременно да отдадем почит към един голям човек. Знам, че хората имат собствено мнение за него, но лично аз мисля, че той се справя отлично със ситуацията“, пише Нейтън.

Част от потребителите одобряват решението на двойката, докато други се обявяват категорично против него. Публикацията до такава степен нажежава обстановката, че модераторите на страницата решават да я премахнат.

Без да се засяга заради случката, Нейтън-Пейдж Доусън отправя шеговит призив към премиера да посети евтината самоделна кръчмичка, по възможност за откриването й.

„Детето се появи на бял свят тази сутрин в лондонска болница. То и майка му се чувстват много добре“, заяви говорител на двойката. Вестта е изненадваща, тъй като се очакваше Кари Саймъндс да роди в началото на лятото. Името на момченцето не беше обявено.
Петдесет и пет годишният Борис Джонсън се зарази с новия коронавирус и бе хоспитализиран за седмица, като прекара три дни в интензивно отделение. Тридесет и две годишната му годеница имаше по-леки симптоми на Ковид-19.
Бебето е първото дете на Саймъндс. Борис Джонсън вече има четири деца от втората си съпруга Марина Уилър, с която се раздели през 2018 г., а тази година приключиха развода си. Той е припознал и дете, родено извънбрачно. Пресата му приписва още едно извънбрачно дете.
Засега не е ясно дали Джонсън ще си вземе отпуска по бащинство, както искаше, защото Великобритания е изправена пред най-тежката здравна криза от испанския грип през 1918 г. Той се върна на работа в понеделник, след като се възстанови от Ковид-19.
Много малко британски министър-председатели са имали бебе по време на мандата си. Съпругата на Дейвид Камерън – Саманта, роди дъщеря им Флорънс през 2010 г., а Чери Блеър роди сина си Лио през 2006 г.
Преди това Франсес, съпругата на Джон Ръсел, е родила две деца през 1848 г. и 1849 г.
Саймъндс и Джонсън живеят заедно на Даунинг стрийт, откакто той стана министър-председател през юли миналата година. Те обявиха през февруари, че очакват първото си дете, и че са се сгодили.
Британските политици се надпреварват да поздравяват Борис Джонсън за бащинството.Британец и брачният му партньор са построили бар в задния двор на къщата си по време на изолацията заради пандмемията от новия коронавирус и са го кръстили на премиера Борис Джонсън, пише в. „Дейли стар“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене