Инж. Румен Томов, кмет на Благоевград: Ще оповестя бъдещите си намерения след решението на Общинска избирателна комисия

Ще оповестя бъдещите си намерения след решението на Общинска избирателна комисия (ОИК) – Благоевград. Това каза на пресконференция кметът на Общината инж. Румен Томов във връзка с по-рано излязлото решение на Върховния административен съд – Благоевград, според което пълномощията му трябва да бъдат прекратени заради нарушения на Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА), предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. На пресконференцията присъства и целият екип на кмета инж. Румен Томов. „Днес е Велики четвъртък. Ден за размисъл и за прошка. Искам да благодаря на Върховния административен съд за мъдрото решение, искам да благодаря и на адвокат Ася Гегова за мъдрите действия. Знаете решението на ВАС. След решението на ОИК – Благоевград ще дам още една пресконференция и ще Ви запозная с бъдещите си намерения. Искам да кажа само, че в последните шест месеца се постарахме да направим всичко необходимо, за да обърнем управлението на общината към хората, да създадем условия за по-добър живот и да се борим с настоящата пандемия, за което мисля, че се справяме отлично“, каза още инж. Румен Томов.

Кметът на Благоевград заяви, че няма намерение да разочарова всички 19 000 жители на община Благоевград, с чиято подкрепа бе избран за поста. „Каквото и да стане, каквото и да реша след решението на ОИК – Благоевград, продължаваме напред. Смело мога да кажа, че в последните шест месеца работим за хората. Всички знаят какво сме направили, всички чувстват, че има ново управление в града. Целият ми екип се постара да отиде и да помогне на всички инвеститори до момента, на всички хора, които имаха затлачени преписки да вървят напред и да се решават. Това е, което имам да кажа“, подчерта инж. Томов.

Той отказа да отговори на журналистически въпрос, свързан с това дали благодарностите, с които започна пресконференцията са били иронични. „Мисля, че благодарих на съда и на нея за това, което са свършили“, заяви в отговор на питането инж. Томов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене