Десетки глоби на жители на Община Гоце Делчев за неносене на маски

Всеки ден броят на заразените от COVID-19 у нас се повишава. Една от задължителните противоепидемични мерки, въведени в страната ни е носенето на предпазна маска. Всеки, който е на обществено място – магазин, улица, учреждение, институция, е длъжен да бъде с предпазна маска, като нарушението се наказва с глоба, припомнят от Общински кризисен щаб – Гоце Делчев.

Въпреки тези разпоредби, в град Гоце Делчев все още могат да бъдат забелязани хора, които се движат без такива маски, което от една страна е нарушение на разпоредбите, а от друга – безотговорност към собственото им здраве и това на тези, около тях. Наложени са вече десетки глоби от страна на служителите на Районно управление – полиция, но въпреки това все още има хора, които проявяват ненужно упорство и не носят предпазни маски.

Общинският кризисен щаб се обръща към всички тях да проявят необходимата гражданска отговорност и да се съобразяват с предприетите в страната мерки. Контролът от страна на органите на реда не може да бъде ежеминутен и повсеместен, но отговорността на всеки един от нас трябва да бъде такава. Призоваваме към такава отговорност и всички управители и собственици на фирми и предприятия, в които има по-голям брой работници – да бъдат подсигурени те с нужните предпазни средства, а помежду им да има необходимото разстояние от 2 метра.

На денонощните телефони на община Гоце Делчев: 0886 015 530 и 0888 006 080, както и на денонощния телефон на Районно управление Полиция – Гоце Делчев 0751 60101, може да се подават сигнали за нарушения във връзка с наложените противоепидемични мерки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене