Затвореното и рушащо се училище в Мелник оценено над 400 000 лева, търсят инвеститор

Пазарната оценка на старото и затворено преди много години училище в най-малкия ни град Мелник е за над 400 000 лева. Тя е приета от Общинския съвет. Открита е процедура за подажбата на сградата и прилежащия терен. Предстои да се направят следващите стъпки, за да се финализира този процес. „Дано се появят инвеститори, които да имат интерес към този общински имот.

Защото в момента сградата е занемарена, руши се и става опасна. В нея дори растат дървета. Само с частни инвестиции може да се превърне в нещо добро за Мелник, тъй като Община Сандански няма как със собствени средства да ремонтира и облагороди района там”, коментират мелничани. Те припомнят, че преди двадесетина години имало идея за превръщането на постройката и двора около нея в спортен интернат. Но всичко си останало само добро намерение.

Мелничани се надяват и друга емблематична сграда – бившият конак, скоро да се преобрази с помощта на проект по европейските програми. Той е внесен за съгласуване в Министерството на културата преди 6 месеца. Желанието на местните хора и на Община Сандански е там да се направи красив исторически музей, който да събере културното и архелогическо наследство на Мелник и околните селища.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене