Времето се затопля, но ще има и валежи

Днес над страната ще преобладава слънчево време. След обяд, главно над югоизточната половина от страната, ще има временни увеличения на облачността и на отделни места в Рило-Родопската област ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб, предимно североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 18 и 23 градуса.

Черно море

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни над южното крайбрежие, където на изолирани места ще превали дъжд. Ще духа слаб североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 16-18 градуса. Температурата на морската вода е 13-14 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Планините

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на места, главно в Рило-Родопската област, ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб северозападен, по билата – умерен западен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 13 градуса, на 2000 метра – около 4.

Началото на седмицата

Във вторник и сряда ще преобладава слънчево време. Ще се развива купеста облачност и в следобедните часове на места, главно в планинските райони в западната половина от страната, ще има краткотрайни валежи, възможни са и гръмотевици. Вятърът ще е предимно слаб, от южната четвърт. Ще бъде и по-топло, в сряда минималните температури ще са между 9 и 14 градуса, на места в котловините 5-7 градуса, а максималните – предимно между 22 и 27 градуса, по-ниски по Черноморието.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене