Виладжии и фермери в шок от убийството на 83-годишния бай Васил

Фермери и собственици на вили в м. Дренски рид край Дупница са изпаднали в силно притеснение и шокирани, след като се разбра, че криминално проявеният Методи Мурджов е причинил смъртта на 83-годишния бай Васил.

Възрастният мъж отглеждал стадо овце в м. Дренски рид. На 7 април той бил нападнат и ударен с тъп предмет по главата, от което получил тежка черепно-мозъчна травма. Бай Васил бил намерен от случайно минаващ край егрека мъж, собственик на вила в тази местност. Човекът веднага позвънил на тел. 112 и пребитият фермер е транспортиран до болницата в Дупница. Въпреки лечението бай Васил е починал на 16 април.

По данни на фермери, които отглеждат овце в близост до егрека, където е извършено престъплението, бай Васил е имал апартамент в блок 72 в жк “Бистрица”, но повече живеел при овцете. Два дни преди да бъде жестоко пребит, в местността е забелязан да обикаля излежалият няколко присъди за кражба Методи Мурджов. Собственици на вили твърдят, че преди последното му влизане в затвора той често е обирал вилите им.

Мурджов е задържан от полицаите като заподозрян за непредумишлено убийство на бай Васил. Предполага се, че е искал да краде агнета, които да продаде за Великден, за да се снабди с пари.

Любопитна подробност е, че три дни преди да нападне бай Васил, Мурджов, както “Струма” писа, беше хванат да шофира откраднат автомобил, след като изпил голямо количество алкохол. Той беше задържан случайно, тъй като спрял насред пътното платно при храм „Св. Николай” в Дупница.

Фермери и собственици на вили и съседи в блока, където е живял бай Васил, го описват като кротък човек, който едва ли първи е посегнал на нападателя си. Другият коментар е, че след задържането на Мурджов за 24 ч. за крадения автомобил и шофиране в нетрезво състояние той е пуснат на свобода въпреки дебелото му полицейско досие.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене