Ученици от I А и IV Б клас на Трето ОУ отбелязаха Международния ден на книгата

Днес сутринта децата от I А клас на Трето основно училище „Братя Миладинови“ – гр. Гоце Делчев, с класен ръководител г-жа Керина, отбелязаха Международния ден на книгата.

По време на обучението от разстояние в часа по български език и литература децата четоха с разбиране от любима приказка. Записаха коя е прочетената от тях книга, кои са героите, кой герой им харесва най-много и защо.  Показаха, че вече могат уверено да четат и пишат. И макар че бяха у дома, облякоха елемент от училищната си униформа и показаха принадлежност към любимото училище. И най-вече, че то им липсва много!

В следобедните часове и учениците от IV Б клас на училището, с учител г-жа Жостова, също се включиха със заинтригуващи дейности.

На учениците им бяха предоставени интересни и провокиращи желанието за четене задачи, на които те трябваше да отговорят. Нарисуваха и любим момент от книгата.  От техните отговори стана ясно, че научават нови неща, учат за любими герои, а и също така, че четенето е прекрасно. Трудно е да осмислим огромното значение на книгите – те ни дават отговори на много въпроси, помагат ни да намерим своите житейски ориентири, предлагат ни знание и мъдри съвети, дават ни уникалната възможност да се докоснем до света на други хора.

“Книгите са най-тихите и най-постоянните приятели. Те са най-достъпните и мъдри съветници, както и най-търпеливите учители.”

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене