Социопатията у младите се активизира от липса на родителско внимание

Скъпите коли и дрогата са подаръци за нещастни хора, смята психолог

„Потънали в собствените си грижи, част от хората загубиха децата си – в развод и раздяла, заминавайки в чужбина, забравяйки, че децата имат нужда от любов и грижа, и интелигентността не е част от това“. Това каза за „България сутрин“ психологът Иван Игов.

По думите му много често, когато децата са израснали в емоционално студена среда, те започват да провокират общността около себе си и хората не разбират за какво става дума. В годините те са правили неща, не защото са лоши, а защото не са знаели как да го правят по друг начин. Често родителите изкупуват липсите със скъпи вещи, децата активно бягат от света с това, което е поднесено на тепсия.

„Лоши деца няма. Нещо се е случило в средата и обкръжението, за да се стигне до онова, което наричаме социопатия“, подчерта Игов за Bulgaria ON AIR.

Децата, които биват компенсирани с пари и скъпи вещи, са безпомощни да се справят в обществото, смята той.

„Тези мамини синчета, въпреки че получават всичко – пари, коли, вътрешно в себе си са ужасно нещастни хора. Прибягването към секти и дрога е опит да избягаш от себе си. След седмица-две ще забравим за този случай и ще продължим да живеем както обикновено, затова в такива ситуации е нужно да се намесят хората, от които зависи по-строгото наблюдение към младите хора, шофьорите. А също и колега психолог да се намеси, че това лице да може да се върне в обществото“, допълни още Игов.

Павел Гълъбов

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене