Десислава Пешева с обвинение, пуснаха я срещу 100 000 лева гаранция

Софийска градска прокуратура привлече като обвиняема майката на Кристиан Николов – Десислава Пешева, че му е дала да шофира джипа, убил журналиста Милен Цветков, съобщиха от държавното обвинение.

Десислава Пешева – Николова бе задържава вчера за 24 часа. Днес тя бе приведена от 3 районно полицейско управление в СДВР. Тя е обвинена Софийска за извършено от нея престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „в”, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК.

На 19.04.2020 г., в София, Николова предоставила джип Audi Q7, който е собственост на управляваното от нея търговско дружество, на сина си Кристиан, който бил под въздействие на амфетамин и канабис. „С това действие тя нарушила правилата на чл. 102, ал. 1, т. 1, пр. 2 от ЗДП, а именно – На водача, собственика или упълномощения ползвател на моторно превозно средство се забранява да предоставя моторно превозно средство на водач, който е употребил наркотични вещества или техни аналози“, уточняват от прокуратурата.

Впоследствие, около 18 ч., в района на кръстовището на ул. „Хенрик Ибсен” с бул. „Черни връх” в столицата, при управление на същия автомобил, Кристиан Николов се заби в спрелия на червен светофар автомобил на Милен Цветков Subaru Forester и го уби.

На Десислава Пешева – Николова е определена мярка за неотклонение – гаранция от 100 000 лева.

За пътуващите с Кристиан Николов момиче и момче са събрани данни за извършено от тях престъпление по чл. 290, ал. 1, пр. 2 от НК – затаяване на истина. Материалите от делото са отделени, като предстои да бъдат изпратени по компетентност в Софийска районна прокуратура и привличането на двамата към наказателна отговорност./Monitor.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене