Починал е 66 годишен мъж от Сатовча заразен с корона вирус по време на химиотерапия във ВМА

Заразилият се с корона вирус 66 годишен мъж по време на химиотерапия във ВМА е от Сатовча , преди два месеца е претърпял операция от карцином на дебелото черво

Заразилият се с корона вирус мъж на 66 години  по време на химиотерапия във ВМА е от родопското село Сатовча . Преди 2 месеца дългогодишният вече бивш данъчен служител в Община Сатовча Бранко Шишков е бил опериран във ВМА от рак на дебелото черво и в момента е бил на химиотерапия .

Погребението на починалият Бранимир Шишков ще е утре а тази вечер се очаква тялото му да бъде транспортирано  в Сатовча .

Запознати коментираха ,че има вероятност заразата да е била пренесена от сина на Шишков който е полицай на първа линия в борбата  със заразата в София .

Днес началника на Нациналният щаб , генерал Мутафчийски  съобщи че имa oщe eдин пoчинaл – 66-гoдишeн мъж c oнкoлoгичнo зaбoлявaнe във ВМA. Тoй ce e зaрaзил пo врeмe нa химиoтeрaпия. Тaкa жeртвитe нa нoвaтa зaрaзa cтaвaт 43-мa в страната ни.

Случая с мъжът от Сатовча бе обявен от ген. Мутафчийски на брифинг още на 10-ти април . Тогава той  заяви „Имаме заразен по време на химиотерапия, опериран преди два месеца от карцином на дебелото черво.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене