Затвор за млад мъж от Разлог, блудствал с малолетна и я снимал с телефона си

Млад мъж от Разлог ще лежи 3 години и 4 месеца в затвора за това, че е блудствал с момиче на 12 години. 23-годишният Петър К. ще трябва да плати и обезщетение в размер на 7000 лева на пострадалото дете, постанови Разложкият районен съд. Делото е гледано по реда на съкратеното съдебно следствие, а извършителят, който е с 5 предишни присъди, си е признал вината, пише „24 часа“.

На 5 януари миналата години Петър е бил в заведение с приятел и 2 момичета. Около полунощ те отишли в къща за гости в района на Разлог, която наели от познат. Мъжете настанили момичетата там, след това заключили къщата отвън и отишли в заведение в Банско. Около 4 часа мъжете се върнали. Петър К. и Ц. Д. се качили на втория етаж. След като останали насаме, младият мъж поискал от момичето да му направи орален акт. Той я заплашил да не казва на никого, че ще я заключи и няма да я пусне да излезе, поставил нож на масата. По време на сексуалния акт, младежът направил видеоклип с мобилния си телефон. След това го използвал, за да я принуди да контактува с него под заплахата, че ще даде публичност на клипа.

Няколко дни след случката, класната ръководителка на момичето усетила промяна в обичайното му поведение. То станало затворено, избягвало контакти със съучениците си, пишела често на телефона си. Възпитателката споделила притесненията си на майката на ученичката и потърсила помощ от психолог. Пред него детето споделило за случилото се в къщата за гости.

По време на разследването станало ясно, че Петър К. страда от биполярно афективно разстройство, но е в ремисия към момента наизвършеното блудство. Той е осъждан 5 пъти за умишлени престъпления от общ характер. С три от съдебните актове му е налагано наказание лишаване от свобода, а при последното осъждане, изтърпяването наказанието не е отложено. Това наказание му е наложено за тежко умишлено престъпление.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене