“Лято” до неделя, после – хладна и дъждовна седмица

Тази нощ ще бъде ясно. Ще духа съвсем слаб вятър от северозапад. Минималните температури утре сутрин ще бъдат от 5 до 10 градуса. През деня облачността ще бъде променлива, предимно средна и висока. на места около планините и в североизточните райони не е изключено да превали съвсем слаб краткотраен дъжд.

Максималните температури ще бъдат от 20 до около 25 градуса. В Североизточна България ще се появи слаб вятър от изток.

В неделя, на Великден, ще остане доста топло, с минимални температури от 7 до 11 градуса и дневни от 21 до 26, 27 градуса. В Дунавската равнина ще духа слаб западен, я в източните райони – слаб южен вятър. На повече места около планините ще превали краткотраен дъжд.

В понеделник от североизток ще нахлува студен въздух. Минималните температури ще останат около десетина градуса, но дневните чувствително ще се понижат и ще бъдат от 10 до 15 градуса, малко по-високи в крайните югозападни райони – до 17, 18 градуса.

Облачността ще бъде значителна, с по-съществени разкъсвания в Северна България. Ще превалява дъжд, главно над южните и източни райони, като над Горнотракийската низина валежите ще са по-съществени.

Хладно и дъждовно ще остане времето през цялата първа половина на седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

Според предварителните прогнози, подобрение на времето ще настъпи едва в последните дни на следващата седмица, когато и температурите слабо ще се повишават.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене