ВЪЗПИТАНИЧКА НА НПГ „ДИМИТЪР ТАЛЕВ“ С ПЪРВО МЯСТО В НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС, ПОСВЕТЕН НА ВИРТУАЛНИЯ И РЕАЛНИЯ ТУРИЗЪМ

 

В дни на изолация и дистанционно обучение възпитаниците на НПГ „Димитър Талев“ продължават да завоюват призови места в национални конкурси и изяви.

Повод за гордост днес е отличието на Мария Бозова от 11 клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“ на Неврокопска професионална гимназия, която спечели първото място в Национален конкурс за ученическо есе на тема „Виртуалният туризъм ще измести ли реалния туризъм?”, проведен от Стопанска академия „Димитър А. Ценов”, гр. Свищов. Участие от НПГ взеха ученици от 11 и 12 клас, но Мария Бозова успя да впечатли журито с отлични познания не само по български език, но и с професионални компетентности в областта на съвременния туризъм, неговото състояние, тенденции за развитие и бъдещи перспективи за все по-нарастващото му икономическо и социално значение в световен мащаб.

Конкурсът се проведе в електронен, неприсъствен формат и предизвика средношколци от 15 училища в страната. Организаторите на националния конкурс са впечатлени от способността на учениците да аргументират своите тези, включително и посредством контратези, както и да обосновават логично и последователно авторова позиция. Ученическите есета бяха оценени от тричленно жури от академични преподаватели и представител на практиката. Като победител в националния конкурс Мария Бозова ще бъдат отличена с грамота и поименен сертификат, който й дава правото да бъде приета за студент в Стопанска академия „Димитър А. Ценов” по желана от нея специалност в редовна форма на обучение.

Въпреки извънредното положение успехите на нашите ученици продължават, гордеем се с тях и техните учители!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене