С 2 млн. лв. община Белица разширява пречиствателната станция за отпадни води

Три фирми ще се борят за спечелването на обществената поръчка на община Белица – „I етап на разширение на съществуваща пречиствателна станция за отпадни води (ПСОВ) в землище на с. Краище – включване на отпадъчни води от с. Краище, община Белица“, която е с прогнозна стойност от 1 681 824 лв. без ДДС, или 2 018 188 лева с ДДС.

Документи за участие са входирали столичните фирми „Прострийм ГРУП“ ЕООД, представлявана от Нели Бухалова, „ДЖИ ПИ ГРУП“ АД, представлявано от Владимир Владимиров-Житенски и Стефан Тотев, и обединението ДЗЗД „ПСОВ Родопите СК 2021“, в което влизат три софийски фирми – „Вера Строй” ЕООД на Велин Велев, „Строй Контрол Инвест” ЕООД, представлявана от Димитрина Матева, и „Каро Трейдинг” ООД с управител Красимир Караиванов

Предстои комисията по избор да разгледа и оцени техническите предложения на участниците и да прецени кои ще бъдат допуснати до отварянето на ценовите предложения. При формирането на комплексната оценка по-голяма тежест има качеството на изпълнение на включените по поръчката дейности, което дава 60 точки, а предложената цена за изпълнение дава 40 точки.

С проекта се предвижда разширяване на съществуващата пречиствателна станция за отпадни води и изграждането на необходимата инфраструктура. Целта на разширяването е да бъде обхванато разрастващото се през последните години село Краище, тъй като към момента съоръжението обхваща и пречиства отпадните води само на съседните села Горно Краище и Дагоново. С реализирането на проекта ще се постигне намаляване на количествата на непречистените води и ще се намали количеството на замърсения товар, който се зауства в река Места. В резултат на реализирането на проекта ще се подобри, ще се запази и възстанови естествената околна среда.

Срокът, предвиден за изпълнение, е 150 календарни дни./Struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене