Братя от Благоевград и трима дупничани – полицаи, на първа линия в битката с коронавируса в Америка

Братя от Благоевград и трима дупничани са сред полицаите в Америка, които работят на първа линия в борбата с коронавируса. Всички те са членове на асоциацията на българите полицаи в САЩ „The Bulgarian-American Police Association”, или накратко B.A.P.A /Б.А.П.А./.

„Георги и Мартин Маврови са полицаи в град Чикаго, щата Илинойс. Родени са в прекрасния град Благоевград, намиращ се в живописната долина на река Струма”, пише на Фейсбук страницата на асоциацията, където ги представят по следния начин: „Офицер Георги Мавров е бакалавър по криминално право от колежа “Уестууд” в Чикаго и започва кариерата си в органите на реда през 2011 година към шерифския офис на окръг Кук в щата Илинойс. През 2013 година се прехвърля в чикагската полиция и е награден от академията с отличието за “Най-висок академичен успех” за класа си. Преди е работил като офицер в тактическото звено на чикагската полиция, а сега е в отдел „Патрул”.

Офицер Мартин Мавров е бакалавър от Илинойския университет в Чикаго по криминално право и по история. Той, както брат си, също започва кариерата си в органите на реда към шерифския офис на окръг Кук в щата Илинойс през 2017 година. Присъединява се към чикагската полиция година по-късно, през 2018 година. В момента той е патрулиращ полицай в прословутия 11-и район на Чикаго в западната част на града.

Братя Маврови в стремежа си да са неразделни, подават молба към чикагската полиция да имат един и същ график на работа, която чикагската полиция одобрява. Те обичат да прекарват свободното си време заедно със семействата си и с приятелите си. Ходят заедно на риболов и гледат футболни мачове”.

На предната линия са и офицерите от Дупница Асен Димитров, Георги Димитров и Брайън Бонев.

Георги Димитров служи в шерифския офис на окръг Монро в щата на прасковите Джорджия. Той е роден в Дупница. Идва в Съединените щати, когато е на 4 години. Бакалавър е по криминално право от Средния щатски университет на Джорджия. Шериф Димитров започва кариерата си в шерифския офис на окръг Монро в отдел “Затвори” и по-късно е преместен в отдел “Патрул”. Той обича да прекарва свободното си време със семейството и приятелите си, също така много обича да посещава България. Член е на Б.А.П.А.

Асен Димитров служи в шерифския офис на окръг Сарасота в слънчевия щат Флорида. Завършва Техническия университет в София и става полицай в родния си град Дупница. Там работи 11 години – първо като патрулиращ полицай, а после е преместен като следовател в отдел „Криминална полиция”. Когато Димитров се мести в Съединените щати, иска да продължи кариерата си в служба на обществото и се присъединява към шерифския офис на окръг Сарасота. Това е през 2011 година. През свободното си време той обича да е със семейството си и приятелите си. Също харесва риболова, фитнеса и европейския футбол.

Офицер Брайън Бонев от полицията в Хайланд парк, щата Илинойс, е един от тримата основатели на Б.А.П.А. Офицер Бонев е роден в Дупница. След като се дипломира по криминално право, той се отдава на тренировки на бойното изкуство джиу-джицу. Офицер Бонев е единственият член на Б.А.П.А., който е инструктор по бойни изкуства в една от полицейските академии в щата Илинойс. Той обича да кара мотор, обича риболова и следи ММА боеве. Любимото му нещо е да прекарва свободното си време със семейството си.

Членовете на Б.А.П.А. призовават съгражданите си и всички хора по света:

„Избягвайте паниката. Мислете логично и със здрав разум. Мийте си ръцете, чистете повърхности. Покривайте кашлянето си с хартиена кърпичка и я хвърлете след употреба. Прекратете разпространението на коронавируса, като си стоите вкъщи, също и ако не се чувствате здрави.

Също така не забравяйте да благодарите на хората, които работят в тези трудни времена, като медици, полицаи, пожарникари, шофьори на камиони и техните диспечери, хора, които работят по магазини, и много други. Те всички са герои и рискуват всичко, като работят на първа линия по време на пандемията с коронавируса!”.

Този призив отправят от Асоциацията на българските полицаи в Америка и заявяват, че много от техните членове работят на първа линия и ежедневно рискуват живота си.

Наскоро един от офицерите на Б.A.П.A, българин, загубил заради коронавируса един от колегите си, чикагски полицай, с когото служили заедно под прикритие.в.Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене