148 души се тестваха в Банско, 3-ма са с положителен резултат

148 са взети днес в Банско. Тестването започна в 10.30 ч. днес и приключи в късния следобед.

Резултатите са показали, че 5-има са с антитела, тоест са преболедували вируса, 3-ма са с положителен резултат и още 2-ма, които са с установени антитела, но има съмнения, че са и към момента носители на вируса.

През тест са минали медици от спешния център, рентгенолози от МБАЛ-Разлог, полицаи, пожарникари.

Всеки научава резултата си след 10 минути. Самият тест представлява „взимане“ на капилярна кръв от пръста, като капка се поставя върху теста, който отчита за минути резултат.

Очакваше се тестваните за ден да са около 50, но броят им се увеличи тройно.

Навръх Цветница кметът Иван Кадев обяви, че тестовете за община Банско са около 6000, което означава, че повече от половината население в града ще бъде подложено на скрининг.

Както стана ясно, вчера Делян Пеевски дари 2000 теста на Банско, предоставени от кмета на Белица Радослав Ревански. След това броят на първоначално заявените тестове от 1000 стана 2000, а днес бе съобщено, че от Националния щаб ще осигурят още 2000.

Утре тестването в клиниката „Свето Благовещение“ ще започне в 11 ч.

Вчера в Добринище резултатите от платените тестове са показали, че трима имат антитела.

Бяха изследвани общо 80 души: от гр. Банско – 28 човека, от гр. Добринище – 47, от с. Филипово – 2-ма, от с. Места – 1 човек, от с. Баня – 1 човек (работещ в гр. Банско), от с. Огняново – 1 човек (работещ в гр. Банско).

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене