Странно поведение! Гоцеделчевско предприятие направи дарение за серия болници но не и в тази на Гоце Делчев!

Българският производител „Пиринпласт“ АД, град Гоце Делчев, чрез Министерство на околната среда и водите дари 5000 контейнери за еднократна употреба за съхранение и извозване на опасни болнични отпадъци. Дарението ще бъде разпределено през Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) във връзка с мерките, които се предприемат от МОСВ в условията на извънредно положение между болнични заведения, в които се лекуват заразени с КОВИД-19 както следва:

  • 1000 броя на Военномедицинска академия
  • 500 броя за УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“
  • 500 броя за болница „Майчин дом“
  • 1000 броя за ПУДООС
  • 500 броя за Медицински институт на МВР
  • 500 броя за УМБАЛ „Пирогов“
  • 1000 броя на болници, базирани в Източна България

„Дарението, което получаваме, е важно за дейността ни, свързана със заразата COVID-19. Благодаря от името на всички колеги, които работят всеотдайно и самоотвержено в режим 24/7!“, каза изпълнителеният директор на „Пирогов“ проф. д-р Асен Балтов при получването на дарението.

„Пиринпласт“ АД, което е базирано в град Гоце Делчев, изнася продуктите си в редица европейски страни, сред които Италия и Франция. Контейнерите за опасни болнични отпадъци са сертифицирани съгласно ADR – опасни вещества. Топ Преса обаче недоумява, как предприятие базирано в Гоце Делчев, чието ръководство и служители с години са се лекували в града, получавали са спешна медицинска помощ и качествено обслужване, игнорира лечебното заведение в своя град.

Вакареев показа колко милее за родния си град!

Вакареев показа колко милее за родния си град!

Странното поведение, може да се определи само по един начин – политика. Директорът на „Пиринпласт“ АД, Стоян Вакареев е общински съветник в местният парламент и е един от върлите опозиционери за премахването на управителя на болницата – доктор Владислав Улевинов. Същия е и роднина с журналистката Ваня Вакареева от ТВ Запад, която е лицето на кампанията за превахването на управителя. Същия сега е във временната кризистна комисия, за да се реши напрежението и кризата в болницата.

Едно е ясно обаче, колкото и черен и лош човек да е Улевинов, дори и да баха дарени подобни контейнери за еднократна употреба за съхранение и извозване на опасни болнични отпадъци, едва ли управителят ще си ги вземе у дома си или ще ги открадне. Те ще са в полза на пациентите и на жителите на град Гоце Делчев, от които Вакареев и компания утре пак ще поискат вот на доверие за влизане в местната политика.

Убедени сме също така, че болницата и без контейнерите ще се оправи и все пак благодарим на Вакареев, че е дарил и е допринесъл с нещо за борбата с коронавируса в национален план. Само за сведение представители на едрия бизнес в лицето на водещи компании от Гоце Делчев не спират да извършват дарения, без значение на политическата окраска и принадлежност. В борбата за здравето на хората от Гоце Делчев няма място за лични интереси и политика. Кризата трябва да ни обедини!

П.С. – Какво мисли по въпроса скрития собственик на предприятието Димитър Тадаръков? 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене