Още един случай на коронавирус в Югозапада

624 са случаите на коронавирус в България. За 24 часа 13 са новите положителни проби, от тях 5 са в болница. Това съобщиха от Националния оперативен щаб.

В София заразените са 8, В Кюстендил има един случай, в Пазарджик – един, във Велико Търново има един заразен и двама заразени в Русе.

До този момент в България са направени 18 502 проби. За последните 24 часа те са 494.

“Излекуваните са 54, към момента – шест нови. От „Пирогов“ –  един, Варна – един Шумен – един, Добрич – един и Кърджали един. Общо 35 мъже и 19 жени. Средната възраст е 47 години. Няма починал за деня. Общо 24 на починалите. Средна възраст на починалите е 65 години. Изяснява се ситуацията при един болен който, приет в Александровска болница в тежко състояние и след няколко часа е починал. Очакваме да видим дали е положителна пробата, иначе клиничните признаци силно наподобяват коронавирус инфекция”, заяви проф. Мутафчийски.

230 са общо пациентите в болница, от които 33 ма са в интензивни отделения. Медицински персонал са 33-ма – 5,3% от случаите.

Никой не е забранявал индивидуалните терапии при деца с увреждания, категоричен е Мутафчийски. Той подчерта, че въвеждането на термокамери, в световен мащаб, отчита, че те имат по-малко от 20% ефективност, предава Нова тв. За да бъдат ефективни е необходимо устройствата да бъдат високочувствителни.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене