Афера за 150 бона спряна от доктор Улевинов още с встъпването си в болницата на Г.Делчев! С договор за 10 години пациентите плащали лев за час телевезия! Вече е безплатна!

Завиден договор за нечуваните 10 години за платена телевезия, подписал търговецът на гориво и уважаван неврокопски бизнесмен Вангел Хардалиев с болницата в град Гоце Делчев, разкрива проверка на Топ Преса. 

Става въпрос за монтаж на 17 инчови, телевизори с плосък екран с електронна система за плащане тип – вендинг. В продължение на години пациентите лекували се в община Гоце Делчев от МБАЛ „Иван Скендеров“ са плащали около един лев за един час, ако сикат да гледат телевезия в болничните си стаи и са ползвали специална оферта на денонощие ако предплатят предварително за престоя си.

С идването си като управител на болницата, обаче доктор Владислав Улевинов, прекратил договора на прекупвача на телевезията и това било обявено като негов „първи грах“ от шефове на отделения. Аргумента бил, че болницата също получавала приходи от тази схема. Проверка на Топ Преса установи, че приходите за болницата могат да бъдат наречени буквално символични на фона на печалбата на доставчика. Нещата са 20 процента за болницата, 80 процента за фирмата на Хардалиев.

Схемата с платената телевизия в болницата, генерирала приход от над 150 000 лева годишно, сочи елементарна справка. Сделката ще бъде проверена и от прокуратурата и също така ще бъде ровено, дали шефове на отделения са получавали комисионни от Хардалиев, да не роптаят срещу схемата му. Съгласете се – наистина е абсурдно, когато по клинична пътека, а в случаи и пациенти са си плащали за престой, да им се искат пари за да гледат телевизия или да ползват интернет. Това все едно е да платите за престой в хотел и от рецепция, да ви искат пари за интернет и телевизия допълнително, макар сравнението да е нелепо защото в случая с болницата в Гоце Делчев става въпрос за болни хора.

Когато се показва едната страна, редно е да се покаже и другата страна. Към днешна дата телевизията и интернета в болницата са напълно безплатни, но това е приписано като един от първите грехове на Улевинов макар единственият губещ от това е господин Хардалиев но не е виновен… Защо? Не е виновен този който яде баницата!

Странно е как въпреки тези факти, има хора гласували с две ръце Улевинов да бъде назначен за управител, а няколко месеца късат живо месо от себе си той да се махне.

Нещо не ни се връзва!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене