Валежите спират, очаквани слънчева и по топла седмица

Днес валежите и в Южна България ще спрат, а след обяд и облачността ще се разкъса. Над Северна България ще бъде предимно слънчево. Ще продължи да духа слаб, в Източна България и Дунавската равнина умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°, сочи справка в сайта на НИМХ.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде значително по-високо от средното за месеца.

По Черноморието

ще продължи да духа умерен до силен североизточен вятър и вълнението на морето ще бъде 4-5 бала. Над северното крайбрежие ще е предимно слънчево, а над южното – валежите постепенно ще спрат, но през по-голямата част от деня облачността ще се задържи значителна. Максимални температури на въздуха: 9°-12°, близки до температурата на морската вода.

Над Рило-Родопската област

постепенно през деня снеговалежите ще спрат, но облачността ще се задържи значителна. Над останалите планински масиви ще преобладава слънчево време. Ще духа силен, по билата временно и бурен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 4°, на 2000 метра – около минус 3°.

Въпреки че първите дни на април започнаха с ниски температури и валежи от дъжд и сняг, синоптиците прогнозират, че второто десетдневие ще започне с предимно слънчево време и температури над 15 градуса. Вероятност за валежи ще има след 12 април, като се очаква остане дъждовно до края на периода. Дневните температури ще бъдат около обичайните за средата на месеца.

Валежи ще има и в началото на третото десетдневие, а времето ще става все по-топло.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене