Започва решаването на проблема с водоснабдяването на село Първомай

 Това става след защита на проект за „Реконструкция на вътрешната водоснабдител­на мрежа на с. Първомай, община Петрич” пред Пред­приятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. На Управи­телен съвет на Предприятие­то е взето решение за отпус­кане безвъзмездно на 695 907, 55 лв с ДДС за първи етап на реконструкцията на водопроводната мрежа в с. Първомай.

 С изпълнението на проекта, ще се постигне по-качествено водоснабдя­ване на най-голямото село в общината, ще намалеят загу­бите на вода, ще се редуцират и разхо­дите в бъдещ план за текущи ремонти по водопроводната мрежа. Средства­та се отпускат тъй като, инвестицион­ният проект, под­готвен от Община Петрич, отговаря на приоритетите на ПУДОС. Община Петрич поема ангажимент със собствени средства да възстанови улиците, по които ще бъде работено за новия водопровод.

 С този проект, екипът на кмета Ди­митър Бръчков, продължава последователно да работи за решаване на сериозни­те проблеми в селата на общината, в това число с привличане на външно фи­нансиране. Припомняме, че в бюджет 2018 г, с близо 400 000 лв. има ръст и на средствата, които се насоч­ват към благоустрояването на селата през годината. За сравнение – през 2017 г. за селата средствата от бюджета бяха 586 000 лв., а тази година са 928 000 лв. За благоустрояване на улици и тротоари само в с. Първо­май само за 2018 г са пред­видени 330 000 лв.

Валентин Герчев

Вестник“ ТОП ПРЕСА“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене