Гурбетчии в Петричко разиграват РЗИ, не щат под карантина

Само преди ден 400 души по официални списъци бяха под карантина в община Петрич, 50 са с отпаднала карантина. До петък сутринта те са със 100 повече.

„Имаме много обаждания на петричани, прибиращи се от Англия, които търсят информация. Коментираме непрекъснато с медицински лица и полицията, а изводът е, че много хора спестяват информация, когато кацат в други областни градове и не попадат в списъка на РЗИ. Това е големият проблем за всички“, подчерта градоначалникът Димитър Бръчков, цитиран от ilindenpres.bg.

Бръчков отчете, че има 60 предложения за частни и инвеститорски намерения, които чакат решение и благодаря на съветниците, които са подкрепили в края на месеца да има и редовна сесия.

„Държава, институции и общини трябва да функционират, тъй като има належащи проблеми за решаване. Не можем да спрем поръчките за новите сондажи и помпи за питейна вода на Петрич. Нито за кръговите кръстовища и уличното изкърпване. До момента 38 заповеди за ПУП-ве и разрешения за строеж чакат, а те са на физически лица и на бизнеса за нови производствени и индустриални инициативи – нова база на АВВ, за нов завод по пътя за оранжерийте и много други“, увери кметът на Петрич.

Горските стопанства имат готовност да се включат в доставянето на храна, медикаменти и стоки от първа необходимост на хората в най-отдалечените и труднодостъпни села на община Петрич.

Общината ще съдейства на пощенската станция и нейните служители при изплащането на пенсиите във високопланинските села със съдействието на кметските наместници и общински автомобили. В другите села ще бъдат осигурени по двама служители на пощата, ако е необходимо и от Общината, за да не се допуска струпване на хора, заяви кметът.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене