С решение на Кризисния щаб: Затварят пътя между Бело поле и Българчево

С решение на Кризисния щаб остават допълнителните противоепидемични мерки, влезли в сила със заповед на кмета инж.Румен Томов от 24 март 2020г. Всички жители на територията на община Благоевград, се задължават да носят предпазни маски при посещение на закрити мести / търговски обекти, обществени сгради, транспорт и други/. Координират се  действията, като РЗИ уведомява ежедневно община Благоевград за поставените лица под карантина.

С решение на Кризисния щаб, пътят в посока от село Бяло поле за село Българчево, след разклона за село Бучино, ще бъде затворен за движение  на МПС и сигнализиран с необходимите за целта пътни знаци. Мярката се налага, поради сигнали на граждани, за нарушаване на забраната от водачи на МПС за ограничаване на достъпа до Благоевград с  извършване на проверка и непреминаването през обособения за целта контролно- пропускателен пост.

Същият е ситуиран  от служителите на ОД на МВР-Благоевград на пътя Благоевград- Зелен дол.

В Оперативния щаб към община Благоевград към доставките за храна и медикаменти на самотно живеещи възрастни хора и поставените под карантина лица, ще бъдат включени и хора от Съюза на военноинвалидите. Заявките се приемат всеки ден, включително  събота и неделя, на обявения горещ телефон 073/88-44-61, разкрит към Оперативния щаб.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене