Управляващите излъгаха медиците за онези 1000 лева! Дали някога ще се засрамят?-документи

Господа управляващи, засрамете се! Оказа се, че медиците от спешна помощ не са най-застрашените от коронавируса? Оказа се, че те не са на първа линия? Оказа се, че депутати, министри и чиновници са най-важните в тази клета наша държава! За депутатите, министрите и чиновниците с многохилядните заплати се оказа, че закони не важат, за тях е предвидено медицинско обслужване и дори увеличение на заплати по време на криза! За медиците от спешната помощ дори и една студена вода не е осигурена, камо ли 1000 лева. Обещаната гръмко от премиера премия, ще получат само медиците, които отговарят на две условия:
1. Те трябва да са работили минимум 12 часа по график и да са участвали пряко в обслужване на болни с коронавирус или със съмнение за такъв.
2. В съответното населено място, в което работят трябва да има доказани случаи на коронавирус или съмнение за такива.
При около 500 заразени и 100 хоспитализирани, при условие, че половината от тях са в две болници(отделения) и далеч не всички са докарани с линейка, а и не всички от медицинския персонал, лекувал болните, е на 12 часов график, то едва ли премираните медици ще са повече от 50-60 души. Колко точно са, не е толкова важно, защото са много малко, както и да го смятате, при положение, че общият брой на сестрите и лекарите в страната е над 50 000. С други думи обещаната от Борисов премия, ще получат един от хиляда медици.
Тъй като критериите, кой да получи премия, от медицинска гледна точка, не са много обосновани(меко казано), напълно е възможно те да са написани не преди, а след като е определена бройката на премираните. МЗ много ги бива в тая работа. Ето и документа, който потвърждава думите ни!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене