Депутатите от БСП дарява компютри за 20 000 лв. на бедни деца

Корнелия Нинова: Не бива да позволяваме и едно българско дете да остане без достъп до образование

 

От парламентарната група на „БСП за България“ ще закупим лаптопи на стойност 20 000 лева, които ще дарим на деца на бедни семейства, които поради невъзможност да се снабдят с такива, остават извън системата на електронното образование. Това съобщи председателят на БСП Корнелия Нинова.

„Решихме в този труден момент за много семейства да инвестираме в наука и образование. Десетки деца не могат да се включат в електронното образование, защото родителите им не могат да си позволят закупуването на компютър в това тежко време, когато хиляди остават без работа“, коментира тя.

Парламентарната група на „БСП за България“ ще дари общо 50 000 лева за наука и образование.

 

Вече е извършено дарение от 30 000 лева на Департамента по вирусология към БАН за търсене на лекарство срещу коронавируса.

„За 20 000 ще закупим компютри на деца. Ако има нещо, което трайно да реши проблема с болестта, това е ваксина. И ако има нещо, което да гарантира бъдещото развитие на страната, това е качественото образование. Не бива да позволяваме и едно българско дете да остане без достъп до образование. Бъдещето иска образовани млади хора“, категорична е Корнелия Нинова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене