Столични топ адвокати, спецове по правата на човека, искат да се заемат със случая „Стамберова“!

Факсимиле от писмото

Факсимиле от писмото

В електронно писмо до редакцията на колегите от вестник Топ Преса и до нас от информационна агенция www.toppresa.com „Българските адвокати за правата на човека – БАПЧ“ декларираха, че искат да поемат случая със София Стамберова – бездомната жена от град Гоце Делчев, която обвини чиновничката и шеф на „Социално подпомагане“ град Гоце Делчев Недялка Цветкова в репресия и престъпно безхаберие. Само преди ден пък Стамберова от страницата на toppresa.com пусна и новото си обвинение срещу Цветкова, изразяващо се в това, че Цветкова пред сайта ИНФОМРЕЖА лансирала лъжи и клевети по неин адрес. Ето какво пише във въпросния имейл:

Здравейте Топ Преса,

Български адвокати за правата на човека е организация с идеална цел, която си поставя за цел да съдейства за утвърждаване и ефективно прилагане в България на международните стандарти в областта на правната защита на правата на човека. Учредена през 1993г. от петима адвокати с практика в различни клонове на правото, Какъв сурат, какво нещо, госпожо Цветкова ..? Български адвокати за правата на човека е първата организация от този род в България и в страните от Централна и Източна Европа. Към момента Фондация БАПЧ работи с над 25 авторитетни, практикуващи юристи като по този начин покрива проблемите, касаещи защита правата на човека в на практика всички основни сфери на българското законодателство. Бихме искали щателно да се запознаем със случая, който видяхме във вашата медия, кратко именуван от Вас „София Стамберова“. Моля, съдействайте ни за среща с потърпевшите от този случай, също така да получим всички документи, свързани със статиите ви от Брой 28 134/ от дата 11.07.2014 година и Брой 29 /135/ от дата 18.07.2014 година. Имаме упорството да се заемем с този случай и да търсим по съдебен път правата на жертвите на чиновническата „репресия“ на територията на република България и на Европейския съюз.

Разбира се, ние ще окажем пълно седействие с голяма благодарност на  „Българските адвокати за правата на човека – БАПЧ“ с надеждата възможно в най-скоро време Недялка Цветкова да бъде изправена пред съда и там да отговоря за всяко едно от действията срещу семейство Стамберови. Ще изпратим и  факсимилета от медийните публикации на Цветкова, за да се установи има ли основа да се заведат дела за лъжа, обида и клевета.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене