Община Благоевград предоставя препарати на домоуправителите за дезинфекция на общите части на сградите, засилени противоепидемични мерки и в селата

Румен Томов се срещна  с домоуправители на жилищни сгради

Срещата се състоя в административната сграда на Община Благоевград, присъства и заместник-кметът по обществен ред, сигурност и спорт Любен Милев.

По заповед на кмета инж.Румен Томов, от 19.03.2020 г, във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на коронавирус, всички домоуправители се задължават да предприемат действия за засилена дезинфекция на общите части на сградите. По инициатива на община Благоевград днес се проведе срещата и се взе решение, домоуправителите по график/ежеседмично/ да извършват дезинфекция на общите части на сградите. Община Благоевград предоставя препарати за дезинфекция на домоуправителите.

„Гражданите трябва да бъдат защитени и всички, заедно да се справим по-бързо с епидемичната обстановка и извънредна ситуация“, каза кметът инж.Румен Томов.

Продължават  засилените мерки в сградата на общинската администрация, във връзка с усложняващата се епидемична обстановка

На всички жители, които влизат в сградата на община Благоевград,  медицинско лице още на входа им дава  предпазни ръкавици, маски и препарат за дезинфекция. Дезинфекция на административната сграда се извършва всеки ден от 12,45 часа до 13,30 часа.

 Продължава дезинфекцията на открити обществени места- пешеходни зони и улици в Благоевград.

От 21 март 2020г започна и дезинфекцията на селата в община Благоевград.

Призоваваме, жителите  да спазват стриктно указанията на Министерство на здравеопазването.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене