Без категория

Екскметът на Обел Спас Лазаров оглави „Напоителни системи“ – Благоевград

напоителни системи

Бившият кмет на благоевградските села Обел и Клисура  Спас Лазаров от вчера е начело на благоевградския офис на държавното дружество „Напоителни системи“ ЕАД, клон Струма-Места, пише вестник „Струма“ в днешния си брой. Паката, както е известен сред приятелите си Лазаров, подписа споразумение към трудовия си договор на досегашен експерт и вече е с най-високата титла в Благоевград – организатор „Напояване“. Тя не се равнява на началническия пост, от който преди Коледа напусна последният шеф на дружеството Живомир Василев, но засега решението на шефовете в Дупница е да няма повече титулувани началници в Благоевград, а работата да бъде поета от въпросния организатор.

Доскорошният заместник-началник на „Напоителни системи“ в Благоевград Любомир Боздев, който бе една от причините Живомир Василев да напусне, е преназначен за специалист „Странични дейности“.

На практика Спас Лазаров ще организира поддържането на напоителните системи на територията на Благоедграска община, включително и яз. „Стойковци“, а Боздев ще се занимава с кандидатстване по проекти, откъдето в дружеството могат да се влеят свежи пари. Дейността му е доста отговорна, защото от няколко месеца ЕАД-то е с по-големи пасиви, отколкото активи, заплатите се получават с голямо закъснение, а по нареждане на централата в София през декември и януари служителите бяха принудени да излязат в отпуск, за да пестят от отопление на канцелариите. Няма данни колко пари са спестени от благоевградския клон, но вероятно не са малко, защото по списъчен състав в „Напоителни системи“ – Благоевград се водят 25 души.

Припомняме, че освен заради заместника си Василев напусна и заради несъгласието с раздутия персонал и същевременно липсата на работа – по негови изчисления напълно достатъчни били само 3-ма души, за да поддържат напоителната система в Благоевград и да събират таксите за напояване. Според Василев един от тримата беше точно Спас Лазаров, когото той се гласеше да направи свой заместник.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене