Нов общински съветник полага клетва на извънредна сесия на Общинския съвет в Благоевград

Общинските съветници в Благоевград се събират на извънредна сесия на 30 март. Председателят Андон Тодоров вчера обяви дневния ред.

Първата точка е полагане на клетва на новия общински съветник – икономистът Веселин Христов. Той ще заеме мястото на подалия оставка Любен Милев, който стана заместник-кмет по сигурността в Община Благоевград.

Втората точка е попълване на състава на постоянните комисии към местния парламент и избор на председател на комисията по инвестиционно насърчаване и планиране.

Кметът Румен Томов е внесъл две предложения за гласуване. Той настоява на извънредната сесия да се приеме решение за експлоатация и стопанисване на Регионалната система за управление на отпадъците, която ще обслужва общините Благоевград, Рила, Симитли, Кочериново и Бобошево.

Томов има предложение и да се гласува еднократна финансова помощ на жители на областния център.

Заседанието ще се проведе при закрити врата заради противоепидемичните мерки. Вече е направена и организация на това как ще бъдат разпределени самите общински съветници в зала „22 септември“, така че да има отстояние един от друг.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене